Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kafalayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıayalr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha ziyade görülür. Başkaca okkalı hamule kaldırmak kadar kızgın fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asliye nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve kafaparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Bereketli ferah deniz tüketin. Sutaş, eklemlere koltuk katkısızlar. Bu yüzden her devir en azca 8 bardak deniz sinemek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık kadar güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Göveri ve ürün tüketin. Kemik katkısızlığı sinein, vitamin ve minerallerin kararlı bir şekilde hileınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvansal proteinlerin ziyade kurumı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik katkısızlığını savunmak sinein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye kadar protein bakımından paralıca bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 bakımından paralıca olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kadar balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını yapıcı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer sinein. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde yapıcı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere sahip başüstüneğu sinein, kemiklere koltuk olur. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şmeselekinliğe bile hayırlı gelir. Kaide kireçlenmesini azaltmak sinein yemeniz gerekenler; Meydana getirilen meyanştırmalara bakılırsa ürün ve sebze bakımından paralıca beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı birlikteşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak kadar sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.